Az ’56-os szabadságharcosok nyílt levelét alább változtatás nélkül közöljük:

56’-OSOK NYÍLT LEVELE NOVÁK KATALIN KÖZTÁRSASÁGI ELNÖK ASSZONY ÉS TUZSON BENCE IGAZSÁGÜGYI MINISZTER ÚR
RÉSZÉRE

Tisztelt Köztársasági Elnök Asszony!

Tisztelt Igazságügyi Miniszter Úr!

Mi, ’56-osok úgy gondoljuk, hogy a magyar nép 2006-os és azt követő szabadságszerető tiltakozása és küzdelme a gyurcsányi önkény és a terror ellen egy tőről fakadt 1956 forradalmával. A két esemény mérete nagyban eltért, de mindkét estben a jogos követeléseiket akarták beolvasni, 56-ban a rádióba, 2006-ban a TV-be. A karhatalom mindkét esetben rátámadt a békés tüntetőkre. Az eseményeket mindkét esetben megtorlás, példastatuálás követte, ügyészi, bírói segédlettel.

2006-ban a törvénytelen karhatalmi erőszak, az állami terror a tiltakozó magyar népet sújtotta, hogy a balliberális kormány a hatalmát mindenáron megtarthassa. Ebben az összefüggésben vitathatatlan, hogy ha nincs 2006, akkor nincs Budaházy-per sem, így a vádak is kizárólag a 2006-os és az azt követő események árnyékában értelmezhetők és értékelhetők. A 2006-os állami terror felelőseinek felelősségre vonását az igazságszolgáltatás azonban elmulasztotta, miközben a Budaházy-per velük szemben állott vádlottjainak közel másfél évtizedes meghurcoltatás, és többévnyi szabadságvesztés jutott osztályrészül. Az utolsó három eljárás alatt álló vádlott az őket másodfokon elmarasztaló Fővárosi Ítélőtábla tanácsa szerint is kiemelkedően hasznos tagjai a társadalomnak. Dr. Szücsi Frigyes, a per legfiatalabb vádlottjaként a 15 éves meghurcoltatás lehetetlen körülményei ellenére is PhD tudományos fokozatot, hazai és nemzetközi elismertséget szerzett régész-történész,
kétgyermekes családapa. Tián Csaba egy fontos cég termelési vezetője, gazdálkodó és négy gyermek édesapja. Piller Gergely szintén a társadalom hasznos tagja, annak ellenére is, hogy életét az ügy derékba törte.

Wittner Mária az elsők között állt ki Budaházy György és társai mellett, követelve az ellenük folyó embertelen politikai per megszűntetését. Emléke mindannyiunkat kötelez, hogy küzdjünk az utolsó három meghurcolt méltánytalan helyzetének megszűntetéséért.

Ha Önök nem lépnek, 2023. november 2-án az utolsó három vádlott ítélete jogerőre emelkedik és fegyházba hurcolják őket.

Tisztelettel kérjük Köztársasági Elnök Asszonyt, hogy a Budaházy-per utolsó három vádlottjának fegyházba hurcolását elkerülendő, szíveskedjék őket eljárási kegyelemben részesíteni!

Tisztelettel kérjük Igazságügyi Miniszter Urat, hogy a meghurcoltak kérelmét a szabadságvesztésük végrehajtásának a köztársasági elnök döntéséig történő elhalasztására vonatkozóan, támogatni szíveskedjék!

Kérjük a döntéshozókat, hogy 2023 Magyarországán az igazságszolgáltatás kettős mércéje miatt egyetlen napot se tölthessenek fegyházban azok, akik 2006–2009 között a személyi szabadságukat és épségüket nem féltve tiltakoztak a Gyurcsány-rezsim hazugságai és terrorja ellen, miközben a 2006-os állami terror elrendelői és végrehajtói felelősségre vonás nélkül élhetik életüket!

Kelt: 2023. október 23.

Murányi Levente
Varga János
Kósa Gyula
Vass István
Pongrátz András
Schrötter Tibor

info@szabadsagot.com
Minden jog fenntartva!